top of page

Indledning – lidt om mig


Jeg hedder Robert Jørgensen, er 71 år og pensioneret fra Post Nord. Jeg bor i København. Jeg fik konstateret diabetes type 2 i 2009. Jeg har været lidt on-off medicin igennem årene, og klarer stadig at holde sygdommen nede med kost og motion plus lidt Metformin i perioder. Jeg har deltaget i mange forskellige forskningsforsøg relateret til diabetes, og har derigennem fået et indblik i, hvordan forskere arbejder, hvilket er uhyre interessant. Jeg har også studeret diabetes gennem faglige artikler, forskningsrapporter og andre informationskanaler.


Der er stadig mange usaglige meninger og synspunkter om diabetes, såsom at det jo er vores egen skyld, og at vi bare kan spise sundt og motionere det væk. En af mine metoder til at håndtere de mere stress-relaterede forhold ved diabetes sker bl.a. ved at være meget fysisk aktiv og stille mig selv nogle udfordringer og mål, som jeg skal kæmpe for at nå, fx:


Motion

Jeg har altid dyrket motion, men mens jeg var på arbejdsmarkedet, kneb det ofte med tiden (læs energien), så jeg havde også nogle pauser, især om vinteren. Efter jeg er gået på pension, har jeg tid nok til motionsdelen, og det har faktisk betydet, at jeg motionerer næsten hver dag. Jeg dyrker skiftevis cykling, løb og styrketræning, og en dag om ugen en mindre restitutionsdag, hvor jeg kun cykler eller går en mindre tur rundt i naturen på Amager Fælled, som jeg bor tæt på. Oftest bliver det samlet til 12-15 timers motion om ugen.


Fra mit arbejdsliv har jeg altid arbejdet med mål og resultatstyring, og det har smittet af på min måde at leve på også nu. Jeg sætter altid mål for mine sportslige aktiviteter, som fx kan være et mål for dødløft, antal km i løb og antal km for cykling. Når jeg har nået målet, sætter jeg et nyt og højere. Jeg sætter også altid mål for hæmoglobin a1c (langtidsblodsukker), som lægen måler ved kontrollerne.


I denne juli måned satte jeg mig det mål, at jeg ville cykle 1.000 km i alt, dvs ca 33 km i dagligt gennemsnit. Jeg har fokuseret på cyklingen denne måned pga. tidsforbruget, og har måttet drosle ned på løb og styrketræning. I skrivende stund har jeg passeret 800 km, herunder en ny personlig rekord med 110 km på en tur, så målet nærmer sig.


Andre udfordringer

Til tider udfordrer jeg mig selv med andre ting end motion. I januar besteg jeg Kilimanjaro, Tanzania, hvilket vist er den hårdeste udfordring, jeg nogensinde har givet mig selv. En måned inden turen fik jeg en overbelastningsskade i højre hæl, en hælspore, hvilket satte mig en del tilbage i vandringstræningen, men det gik endda. Jeg kom op på toppen og også godt ned igen til den ventende safaritur på Serengeti sletten. En helt formidabel tur i Tanzania.


Det var lidt om mig og min måde at håndtere sygdommen diabetes på. Jeg har selvfølgelig mange andre aktiviteter, som fx kosten, men mere om det i et senere indlæg.


Jeg håber, at vi i fællesskab kan få en god og livlig blog med oplæg, debatter og gode snakke.

951 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Jeg er ikke min diagnose…

Mit navn er Brian Ege Kristensen, jeg er 44 vintre, og fik konstateret type 2 diabetes i 2016. Det var noget, jeg skulle vende mig til. Jeg har været igennem mange operationer, og har altid kommet til

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jul 23, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Interesant

Like

Guest
Jul 22, 2023

Kloge ord

Like
bottom of page