top of page

Første indlæg og præsentation af mig, LineMit navn er Line (Maria Sørup ) og jeg er 48 år Jeg har haft type 2 diabetes siden 2009, så det er lidt over 14 år der har budt på mange kampe, både for det fysiske og psykiske helbred. Da jeg fik diagnosen fik jeg meget hurtigt spist mig medicinfri og fortsatte så på de officielle kostråd uden medicin og uden at gå til lægen. Den sidste beslutning skyldes uvidenhed om den progressive kraft i type 2 diabetes og da jeg flyttede kommune, så jeg ikke havde et forhold til min nye læge. I 2015, PRÆSIS 6 år efter min diabetes diagnose, kom der en anden diagnose oveni ”bunken”. Jeg gik ned med meget svær pres/belastning, der satte sig kognitivt på hele mit system permanent. 1 år efter kunne en ven se, at det var helt galt med mit helbred, så han fik mig til lægen og mit blodsukker var tæt på 100. Det JEG ikke vidste ( dengang) var, at et blodtryk der ofte var 180/120, satte gang i en voldsom reaktion i produktion af glukose (pga. adrenalin og at kroppen tror at den er i kamp), hvilket som resultat gav et skyhøjt blodsukker. De officielle kostråd i mange år, havde heller ikke hjulpet mit blodsukker. Min ven havde en masse erfaring omkring hvilken mad der hjalp psyken, så han viste mig low carb og på mindre end 1 md fik jeg en masse overskud tilbage. Jeg var på daværende tidspunkt også på insulin, og da jeg besluttede at gå all-in på low carb, kunne jeg på 4 dage reducere min insulin til 1/3. ( jeg er ikke på insulin mere) Jeg har siden 2017 arbejdet aktivt med, at hjælpe andre med type 2 diabetes til, at få mere viden, støtte og inspiration til at takle diagnosen. …………… jeg deler ud af de erfaringer jeg selv har gjort mig. Dette har jeg gjort som blogger for Diabetesforeningen i 5 år og som administrator i facebookgruppen ( Diabetes 2 – Danmark) hvor jeg har været administrator siden 2018.

Derudover prøver jeg på instagram på (hendemedtype2) at vise den realistiske hverdag med flere diagnoser, samt give en masse nørdet info, da vidensdeling er vigtigt for mig, at vi ALLE bidrager med i diabetes fællesskabet.

82 % af folk med diabetes har mere end én diagnose.

30 % har også en psykisk som én af dem. Livet med flere diagnoser giver mange flere udfordringer, valg og måske skam, end folk der lever og kæmper med færre udfordringer, og jeg vil i mine blogs belyse disse, men også hvilke muligheder der er for, at kunne skabe et liv med en masse værdi. Derudover har jeg tips i hverdagen både til diabetikere og deres pårørende, der kan være en lige så stor del af, at gøre livet med diabetes nemmere.

406 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Jeg er ikke min diagnose…

Mit navn er Brian Ege Kristensen, jeg er 44 vintre, og fik konstateret type 2 diabetes i 2016. Det var noget, jeg skulle vende mig til. Jeg har været igennem mange operationer, og har altid kommet til

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page